Nuorten pianistien konsertit: Ella Kraatari

Nuorten pianistien konsertit 2021: Ella Kraatari

Kevään 2021 nuorten pianistien konserttisarjassa esiintyi perjantaina 21.5. Ella Kraatari ystävineen. Kamarimusiikkipainotteinen konsertti oli Ounasrinteen kappelissa klo 19.00.

Ella Kraatari aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana ja pianonsoiton 14-vuotiaana. Hän on opiskellut viulunsoittoa Igor Ariaksen ja pianonsoittoa Katri Säkö-Ariaksen johdolla. Ella on osallistunut valtakunnalliseen Nuorten Chopin -tapahtumaan v.2016, kansainväliseen JSFest-kilpailuun v.2018 (3.palkinto) sekä Arctic Piano Fest 2018 -katselmukseen. Hän on osallistunut Vladimir Gurevichin, Tatjana Zagorovskajan, Niklas Pokin sekä Janne Mertasen mestarikursseille. Ella on soittanut monipuolisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Konsertissa kuultiin 1. osa Schumannin pianosarjasta Faschingsschwank aus Wien, 1. osa Mozartin viulusonaatista e-molli, 1. osa Mendelssohnin triosta c-molli viululle, alttoviululle ja pianolle sekä Arutjunjan-Babdzanjanin Armenialainen rapsodia kahdelle pianolle.

Konsertissa esiintyivät vierailevina kamarimuusikkoina Lapin musiikkiopistossa opiskelevat nuoret muusikot Liina Ristolainen, viulu, Maiju Salmikivi, alttoviulu ja Kiara Torres Niva, piano. Konsertti oli samalla Ella Kraatarin musiikin syventävien opintojen lopputyö.

2022 © Lapin pianoseura ry
TietosuojaselosteSäännöt